Plantage Zorg en Hoop
Aruba
menu ornament

Publicaties

ruler

'Monumentengids Aruba'

De monumentengids Aruba (verschenen in de talen Papiamento, Engels, Nederlands en Spaans) is uitgegeven door de KIT-Publishers te Amsterdam in samenwerking met de Arubaanse uitgeverij Fundacion Editorial Charuba.
Deze laat de lezer kennismaken met de belangrijkste cultuurhistorische plaatsen en objecten en voert hem langs indiaanse grottekeningen, oude goudmijnen, ondergrondse gangenstelsels van de vroegere fosfaatmaatschappij, verlaten plantages, natuurgebieden, archeologische sites en langs de voornaamste historische gebouwen van het eiland.

Voor wandelaars zijn twee stadskaarten met wandelingen opgenomen (Oranjestad en in San Nicolas). Voor de automobilist is een uitklapkaart met routeaanduiding. De gids is prachtig vormgegeven en verrijkt met schitterende foto's en uitneembare ansichtkaarten.

Tevens voorzien de auteurs Michel Bakker en Olga van der Klooster in praktische tips, adressen en openingstijden van musea. Voor cultuurliefhebbers en toeristen die het eiland in korte tijd willen leren kennen is de gids 'een must'. Onder meer verkrijgbaar bij www.KIT-Publishers, Amsterdam.

Monumentengids Aruba
Omslag 'Monumentengids Aruba'
rulerE-mail en telefoon gegevens
e-mailadres