Plantage Zorg en Hoop
Aruba
menu ornament

Projecten | Het Surinameproject (1)

ruler

Onderzoek naar en de publicatie over de bouwkunst van Suriname (2002 - nov 2009)

bullet Pagina 1
bullet Pagina 2
In 2002 is Plantage Zorg en Hoop door de uitgeverij van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT-publishers) ingeschakeld voor het onderzoek naar en de publicatie over de bouwkunst van Suriname. Het verschijnt in november 2009 en de titel luidt 'Architectuur en Bouwcultuur in Suriname'.

Het project behelst de beschrijving en illustratie van de meest uiteenlopende bouwwijzen, van eenvoudige indianenhut, het mysterieuze 'Fort Boekoe', religieuze bouwkunst, waterbouwkundige werken, plantagewoningen en moderne bouwkunst. Ook het interieur van het Surinaamse woonhuis krijgt ruime aandacht.

De Waterkant | Paramaribo
De Waterkant | Paramaribo
Koffieloods | Plantage Peperpot

Bijzondere aandacht besteedt het bureau ook aan de eeuwenoude houtbouwtraditie, de volkswoningbouw en de Bruynzeelwoningen die na 1950 verrezen. Ontstaansgeschiedenis en stadsontwikkeling van de plaatsen Albina, Moengo, Mariënburg, Paramaribo, Groningen, Totness, Wageningen en Nieuw-Nickerie worden vermeld. Het Werelderfgoed Monument Paramaribo wordt uitgebreid beschreven.

Daarnaast komen nog onbekende monumenten in Coronie, Nickerie, Albina en Moengo aan bod. De publicatie belooft een standaardwerk te worden van zo'n 350 pagina's in full color. Het boek is zeer geschikt voor beroepsarchitecten, architectuurstudenten opleiding, scholieren, toeristen en de geïnteresseerde lezer.
rulerE-mail en telefoon gegevens
e-mailadres