Plantage Zorg en Hoop
Olga van der Klooster en Michel Bakker
menu ornament

Olga van der Klooster

ruler

•Architectuurhistoricus, specialist kleur en schilderingen, beeldend kunstenaar en publicist.

Olga volgde plastische en ruimtelijke vormgeving aan de kunstacademie Minerva in Groningen en studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis aan de Faculteit der Letteren in Groningen (kandidaats) en in Amsterdam (doctoraal). Hoofdvak: architectuur. Bijvak: architectuurrestauratie Technische Hogeschool Delft. Stage bij Dr. Ernst van de Wetering op het Centraal Laboratorium voor het onderzoek van Objecten van Kunst en Wetenschap in Amsterdam en bij de sectie Cultuurbehoud bij de UNESCO in Parijs. Zij is gecertificeerd (postdoctoraal) aan the International Centre for the Conservation and Restoration of Cultural Property in Rome (ICCROM).

Sinds 1998 onderzoekt zij de monumenten en historische cultuur van de Nederlands Caraïbische eilanden en Suriname. Zij is adviseur van het Arubaans Museo Historico Fort Zoutman en van de Minister van Cultuur van Aruba. Tevens is zij voorzitter van de jury van de David van Lennep Erfgoedprijs in Heemstede.

Olga is ook specialist kleur en schilderingen in de architectuur. Haar werkgebied zijn de grote steden in Noord- en Zuid-Holland. Haar kleurprojecten zijn ondergebracht bij haar eigen bureau ABK (Bureau voor Architectuurgeschiedenis, Beeldend ontwerp en Kleuronderzoek). Voor meer informatie bezoekt u de pagina 'Kleurprojecten ABK' op deze website.

Publicaties

Kleurtrapje

spacer

rulerE-mail en telefoon gegevens
e-mailadres