Plantage Zorg en Hoop
Olga van der Klooster en Michel Bakker
menu ornament

Het team

ruler

Olga van der Klooster

• Architectuurhistoricus, specialist kleur en schilderingen, beeldend kunstenaar en publicist.

Kleurtrapje
Olga volgde plastische en ruimtelijke vormgeving aan de kunstacademie Minerva in Groningen en studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis aan de Faculteit der Letteren in Groningen (kandidaats) en in Amsterdam (doctoraal). Hoofdvak: architectuur. Bijvak: architectuurrestauratie Technische Hogeschool Delft. Stage bij Dr. Ernst van de Wetering op het Centraal Laboratorium voor het onderzoek van Objecten van Kunst en Wetenschap in Amsterdam en bij de sectie Cultuurbehoud bij de UNESCO in Parijs. Zij is gecertificeerd (postdoctoraal) aan the International Centre for the Conservation and Restoration of Cultural Property in Rome (ICCROM).

Sinds 1998 onderzoekt zij de monumenten en historische cultuur van de Nederlands Caraïbische eilanden en Suriname. Zij is adviseur van het Arubaans Museo Historico Fort Zoutman en van de Minister van Cultuur van Aruba. Tevens is zij voorzitter van de jury van de David van Lennep Erfgoedprijs in Heemstede.

Olga is ook specialist kleur en schilderingen in de architectuur. Haar werkgebied zijn de grote steden in Noord- en Zuid-Holland. Haar kleurprojecten zijn ondergebracht bij haar eigen bureau ABK (Bureau voor Architectuurgeschiedenis, Beeldend ontwerp en Kleuronderzoek). Zie de link 'Kleurprojecten ABK' op deze website.

Michel Bakker

• Architectuurhistoricus, klassiek archeoloog en publicist.

Kleurtrapje
Michel is klassiek archeoloog en architectuurhistoricus. Hij was betrokken bij de archeologische opgravingen in Pompei en is gespecialiseerd in de vroegchristelijke periode. Als architectuurhistoricus was hij werkzaam bij de gemeentelijke monumentenzorg in Amsterdam. Hij inventariseerde en beschreef de bouwkunst tussen 1850 en 1940.

Sinds 1998 onderzoekt hij de monumenten en historische cultuur van de Nederlands Caraïbische eilanden, Suriname en Indonesië.

Een verder specialisme is religieuze (bouw)kunst, waaronder de houten kerkjes op de (voormalige) missieposten in overzeese gebiedsdelen. Ook waterbouwkundige werken hebben zijn speciale aandacht. Michel is als redacteur verbonden aan de Nederlandse Bruggenstichting.

Lid van:
ICOMOS Shared Built Heritage
Sectie Cultureel Erfgoed van de Koninklijke Landmacht
Commissie Kathedraal Museum en Kunstzaken van het bisdom Haarlem-Amsterdam

Adviseur
Het Arubaanse Museo Historico Fort Zoutman
De Minister van Cultuur van de Arubaanse regering.

 

rulerE-mail en telefoon gegevens
e-mailadres